Klubová výstava Soběšín

02.08.2010 19:11

V sobotu 31. července jsme byli na klubové výstavě v Soběšíně. Byla to velká akce, přihlášeno bylo 127 chodských psů. Nakonec nastoupilo něco kolem sto dvaceti, a to je úctyhodné číslo. Výstavu posuzoval pan Václavík a dal si na tom opravdu záležet. Všechny psy měřil a důkladně posuzoval. Byl taky dost přísný a rozdal i dost "dobrých". To se moc nevidí. Musím říct, že se mi způsob jakým posuzoval líbí. Jelikož jsme nováčci, často mi nebylo úplně jasné, jak to s tím známkováním vlastně je, když "výborné" dostali i psi, kteří podle mého názoru až tak hezcí nebyli. Tady to pro bylo čitelnější a taky to získalo úplně jiný zvuk, když se řekne "výborná". Pan Václavík při známkování dal hodně i na povahu a způsob předvedení, což je dost přísné, ale pokud můžu posoudit, používal na všechny stejný metr, takže je to maximálně objektivní. Každopádně bylo k vidění kupa pěkných Choďáků.

   My jsme vystavovali ve třídě otevřené, kde nastoupilo sedmnáct psů. Osm z nás dostalo "výbornou" a při užším výběru pan rozhodčí vybral čtyři nejlepší. My mezi nimi nebyli, ale i tak jsem si připadal jako vítěz, už kvůli té "výborné", která sama o sobě znamená na klubové výstavě pěkný úspěch.

Cherokee Krosandra

známka VÝBORNÁ

dvouletý pes správné výšky, dobrého formátu, korektní hlava, správný chrup, středně hnědé oko, pevný hřbet, o něco víc skloněnější záď, slabší půlměsíc